Jež Izdavaštvo

+381 64 2380 381     

Politika privatnosti

Načini plaćanja

 • Pouzećem: Ovaj način plaćanja je moguć jedino za isporuku u Srbiji. Naručene proizvode dobijate na kućnu adresu, a troškove narudžbine plaćate kuriru.
 • Platnim karticama: Prihvatamo sledeće platne kartice: VISA, MAESTRO i MASTER CARD. Plaćanje je moguće preko navedenih kartica bez obzira u kojoj banci imate račun. Podaci sa platne kartice od vašeg računara do sajta banke se prenose u zaštićenoj formi upotrebom SSL protokola, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prilikom plaćanja garantuje Raiffeisen banka Beograd i podaci o platnoj kartici niti u jednom trenutku nisu dostupni jez.rs prodajnom mestu. Ceo sistem je organizovan u cilju maksimalne zaštite vaših poverljivih podataka i predstavlja standard za plaćanje preko interneta širom sveta.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Kupovina na našim stranicama je sigurna. Svi podaci o kupovini vidljivi su samo administratoru. Podaci o Vašoj platnoj kartici biće šifrirani i dostupni samo banci koja obavlja transakciju.

Načini isporuke

Za kupce iz Srbije

 • dostava kurirskom službom (City Express);
  troškovi dostave: 390 rsd za sve porudžbine bez obzira na težinu paketa. Besplatna dostava za porudžbine iznad 2390 rsd.
 • Roba naručena do 12h svakog radnog dana biće poslata tog dana. Očekivano vreme za isporuku je 1 do 2 radna dana.

Za kupce van teritorije Srbije

 • dostava PostExport službom;
  troškovi dostave: cena dostave varira u zavisnosti od destinacije i mase paketa.
 • Očekivani vreme za isporuku je od 5 do 15 radnih dana

Povraćaj robe i reklamacije

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koje je prethodno platio platnom karticom (trgovac) je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko Banke odnosno preko kartičnih asocijacija Visa i MasterCard i to storniranjem/delimičnim storniranjem orginalnetrasnakcije, banka će na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je – isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Reklamacije slati na office@jez.rs. Nakon što primimo vašu reklamaciju ona će biti razmotrena a u roku od tri radna dana od podnošenja reklamacije kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.

Polisa privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika

Strahinja Vujić pr Jež izdavaštvo se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Strahinja Vujić pr Jež izdavaštvo:

– Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
– Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.
– Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
– Ograničava dostupnost vaših informacija.
– Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti.

Strahinja Vujić pr Jež izdavaštvo visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje

Strahinja Vujić pr Jež izdavaštvo može prikupljati su:
– Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
– Informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku)
– Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima…)

Prikupljanje informacija       

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

– pri kupovini proizvoda

– korišćenjem nekog servisa ili usluge

– pri dostavi

– uspostavljanjem kontakta preko Web stranica ili direktno

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Prosleđivanje ličnih informacija

Strahinja Vujić pr Jež izdavaštvo ne prodaju i ne iznajmljuju Vaše lične podatke trećim licima.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

S obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranicajez.rs koristi tehnologiju enkripcije, kao što je SecureSocketsLayer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj platne kartice.

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naša Web stranica i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našoj Web stranici. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranici bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate našu Web stranicu, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice.

Web stranice jez.rs koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost našoj Web stranici. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našoj Web stranici i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova.

Sakupljanje informacija od dece

Jez.rs neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 13 godina.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:

 1. Pozovite nas na broj telefona: +381 21/ 38 200 30
 2. Pošaljite e-mail na: office@jez.rs

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici jez.rs poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Raiffeisen banka Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

0
  0
  Vaša Korpa
  Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu