Jež Izdavaštvo

Akcija!

Paket – Moja Engleska i Modsi

2,390.00 RSD (Sa PDV-om)

Moja Engleska

Izdavač: Jež izdavaštvo
Autor: Igor Todorović Zgro
Format: 15×22 cm
Težina: 0,5 kg
Broj strana: 284
Povez: mek

Modsi

Izdavač: Komiko
Autor: Tobi Damen
Format: 17×25 cm
Težina: 1 kg
Broj strana: 472
Povez: mek

 

Nema na zalihama

Kategorija:

Moja Engleska

Koliko sam para potrošio na odlaske u Englesku mogao sam kupiti pristojnu gajbu u Novom Sadu. Petnaest viza zalepljeno mi je u pet različitih pasoša, trideset puta sam leteo na Ostrvo i to isključivo zbog fudbala i muzike. Bio sam na više od sedamdeset utakmica – od Premijer lige i FA kupa, preko finala Liga kupa do Konferencije i Senior Sari kupa. Pre prvog odlaska, triput sam bio odbijen. Od osnovne škole kada sam se zaljubio u engleski fudbal i muziku, maštao sam o Londonu. Kada su nam ukinute sankcije, bio sam u prvoj turi koja je predala zahtev za vizu. Nisam imao sređen status, bio sam student, nezaposleni vojni obveznik. Odbili su me glatko. Naredna dva puta odbijen sam isključivo zbog te prve odbijenice…

Modsi

Modsi, skinhedi, skuterbojsi – britanska supkultura stiže i u Vezel, mali grad u kom je autor odrastao. Tobi svoju potvrdu traži kod modsa, preuzima njihov modni stil i uranja u svet ska i soul muzike. Prelazi u druge supkulture su neosetni, laki – i opasni.
Svojim autobiografskim grafičkim romanom o odrastanju Tobi Damen uspeva da stvori upečatljivu sliku o kulturi mladih i o opasnostima koje nosi skretanje na pogrešan put. Ovo je priča o devedesetim, o odrastanju u malom gradu. I o prijateljstvu. Iznad svega, ovo je knjiga o ljubavi prema muzici.

Težina 1.5 kg

Možda će vam se svideti …

0

Beplatna isporuka preko 1490 RSD za Srbiju

    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu